چاپ و بسته بندی

چاپ افست؛ ویژگی ها و کاربردهای لیتوگرافی

چاپ افست

چاپ افست یکی از روش های رایج چاپ روی انواع محصولات صنعت چاپ و بسته بندی به شمار می رود. چاپ افست را به عنوان لیتوگرافی نیز می شناسند. این روش چاپ امکانات بسیاری را در حوزه چاپ برای تولیدکنندگان و چاپخانه ها فراهم می سازد تا بتوانند به بهترین شکل ممکن به نیاز های مشتریان خود پاسخ دهند. چاپ افست به دلیل کیفیت بالا و سرعت نسبتا خوبی که ارائه می دهد، از محبوبیت بالایی در میان عموم مردم برخوردار است.

این دستگاه جزء دستگاه های به روز و جدید صنعت چاپ و بسته بندی به حساب می آید. ظرافت این دستگاه به دلیل تعداد بالای رنگی که ارائه می دهد بسیار مطلوب است. در ادامه به موارد بیشتری از چاپ افست و نکاتی که به شناخت بهتر آن کمک خواهد کرد می پردازیم.

ویژگی های چاپ افست

چاپ افست

چاپ افست را به نام لیتوگرافی را می شناسند و از این روش چاپ به این نام نیز یاد می شود. نحوه کار در این روش چاپ به این شکل است که تعدادی غلتک در داخل دستگاه با یکدیگر درگیر شده و در اخر طرح های مدنظر به غلتکی که به غلتک زینک شناخته می شود منتقل شده و این غلتک با اعمال فرآیندی رنگ ها را طبق طرحی که به آن داده شده است روی مقوا چاپ می کند. از این نوع چاپ برای تولید انواع جعبه و ساک دستی کاغذی هم استفاده میشود.

از روش چاپ افست به عنوان محبوب ترین و رایج ترین روش برای چاپ روی جعبه های مقوایی در صنعت چاپ و تولید جعبه به شمار می رود. این موضوع به سبب سرعت بالای آن در چاپ در تیراژ بالا است. سرعت چاپ این روش به مراتب از روش  های دیگری که در بازار موجود است بیشتر است.

تاریخچه دستگاه افست

این دستگاه برای اولین بار و در سال 1875 به شکلی ابتدایی به تولید رسید. این اختراع توسط فردی به نام رابرت بارکلی صورت گرفت. در ابتدا طرفداران زیادی نداشت و برای اولین بار با بهره بردن یک شرکت معروف مطبوعاتی از این دستگاه، استفاده از روش افست به یکباره افزایش پیدا کرد. در طول زمان و پیشرفت علم و فناوری، دستگاه افست وارد نسل های مختلفی از انواع خود شد و روز به روز کاملتر و پیشرفته تر شد. به شکلی که امروزه به عنوان یکی از پر کاربرد ترین روش های چاپ از آن یاد می شود.

کاربرد های چاپ افست

این روش چاپ، برای تولید محصولات بسیاری مورد استفاده تولید کنندگان قرار می گیرد. اگر بخواهید چاپی قوی و با کیفیت را داشته باشید استفاده از چاپ افست به شما پیشنهاد می شود. از جمله این محصولات که ممکن است در طول روز همواره با آن ها سر و کار داشته باشید، به شرح زیر دسته بندی می شوند:

در صورتی که برای کسب و کار خود از جعبه های بسته بندی کارتنی استفاده می کنید، می توانید با کمک لمینت کردن جعبه ها، طرح هایی با بالاترین کیفیت را روی کارتن  لمینتی به چاپ برسانید. این امر باعث جلوه بیشتر جعبه و افزایش زیبایی و جذابیت آن خواهد شد.

انواع دستگاه چاپ افست

دستگاه چاپ افست دارای انواع مختلفی است که تنها وجه تمایز آن ها در تعداد ستون های چاپی و ظرفیت چاپ ابعاد مختلف مقوا است. به این معنی که دستگاه های چاپ افست می توانند در ابعاد مختلفی از مقوا روی آن عمل چاپ را انجام دهند. حداکثر ابعادی که دستگاه می تواند چاپ کند در هر نوع از این دستگاه متفاوت است. همچنین تعداد ستون های یک دستگاه چاپ افست نیز از اصلی ترین عوامل در تفاوت بین انواع آن است. هر ستون به معنی وجود یک رنگ است و اصولا دارای چهار ستون هستند که شامل چهار رنگ اصلی می شوند. اما در مواقعی نیز این ستون ها می توانند تا 16 ستون افزایش پیدا کنند که این امر سبب می شود تعداد رنگ بسیاری بیشتری را به افراد ارائه دهند.

دستگاه چاپ افست

مراحل چاپ در لیتوگرافی

برای چاپ در هر دستگاهی بایستی یک سری مراحل به ترتیب و با دقت کافی طی شود تا بتوان محصول بسته بندی مناسبی را با کیفیت بالا به تولید رساند. در روش چاپ افست نیز این موضوع صدق می کند. در ادامه این مراحل را به ترتیب برای شما نام برده و به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت :

1.طراحی

اصلی ترین اقدام، هنگامی که اقدام به انجام چاپ می کنید، طراحی است. بایستی در ابتدا و قبل از شروع عمل چاپ، با بررسی تمامی زوایا طرحی مناسب و زیبا را تهیه کرده باشید. طراحی تنها به منزله چاپ عکسی روی جعبه نمی باشد. بلکه طراحی کاری با ظرافت بالا است که در زمانی ممکن است حتی برای افراد عادی کاری مشکل به شمار برود. چرا که این امر نیازمند علم کافی از طراحی و گرافیک است. برای این کار طراحانی هستند که می توانند طرح هایی را به خواست شما برایتان طراحی کنند. در صورتیکه خود می خواهید به انجام این امر مشغول شوید. می توانید از برنامه های مختلف طراحی همچون کورل، ایلیستریتور و تریدی مکس نیز بهره ببرید. توجه داشته باشید انجام طراحی با این برنامه ها نیز نیازمند دانش قبلی می باشد.

2.تهیه زینک (لیتوگرافی)

لیتو گرافی در معنی عامیانه به عملی گفته می شود که طرح و تصویر های دیجیتالی را طی فرآیندی با تهیه زینک از آن ها به طرح فیزیکی تبدیل می کنند. این کلمه ریشه ای یونانی دارد. به طور کلی این کلمه به معنی حکاکی روی سنگ است که از زمان های قدیم آمده است. عمل لیتوگرافی به این صورت است که پس از اینکه زینک تهیه شد، فایل هایی که حاوی طراحی های مد نظر هستند، به کمک نور دهی در هر چهار رنگ اصلی از آن ها یک نسخه تهیه می شود. پس از انجام این کار حال نوبت به انجام عمل چاپ می رسد.

چاپ افست

3.عملیات چاپ

با توجه به صحبت هایی که کردیم دیگر به این موضوع پی برده اید که دستگاه های چاپ افست از ستون های رنگی متعددی برخوردار هستند. ساختار درونی این ستون ها عمدتا به یک شکل است. در ادامه به معرفی و بررسی اجزای داخلی آن خواهیم پرداخت :

  • غلتک رنگ :  این غلتک وظیفه اضافه کردن رنگ و همچنین کم و زیاد کردن آن را بر عهده دارد.
  • غلتک آب : وظیفه غلتک آب، این است که غلتک زینک را برای اضافه کردن رنگ تمیز می کند.
  • غلتک لاستیکی : این غلتک پس از دریافت طرح از غلتک زینک، آن را روی کاغذ یا مقوا چاپ می کند.
  • غلتک زینک : همانطور که گفتیم غلتک زینک وسیله اصلی ای است که وظیفه انتقال رنگ و طرح را به غلتک لاستیکی دارد.
  • غلتک فشار : این غلتک برای ایجاد فشار و حک شدن طرح روی کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد.
  • غلتک نورد : به مجموعه غلتک هایی که نام برده شد، غلتک نورد نیز می گویند.

تفاوت های چاپ افست و چاپ دیجیتال

این دو روش چاپی  با یک دیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه آن ها را برای شما بیان کرده ایم. چاپ افست برخلاف چاپ دیجیتال که برای تعداد سفارش پایین مورد استفاده قرار می گیرد و سرعت قابل قبولی دارد، برای تعداد تیراژ پایین به صرفه نمی باشد و سرعت خوبی نیز ندارد. اما برای تیراژ بالا بهترین گزینه محسوب می شود. به طور کلی سرعت چاپ دیجیتال بالاتر از روش چاپ افست است. اما باید در تظر بگیرید این موضوع با بالا رفتن تعداد سفارش تغییر خواهد کرد.

همچنین بایستی به این موضوع نیز توجه داشته باشید چاپ افست امکان چاپ روی انواع سطوح اعم از پارچه، پلاستیک و… را فراهم می سازد. در صورتی که در چاپ دیجیتال این موضوع صدق نمی کند و تنها می توان روی مقوا عمل چاپ را انجام داد.

ویژگی های دستگاه چاپ افست

صنایع چاپ و بسته بندی لمون پک

همانطور که در این مقاله نیز اشاره شد، این روش چاپ بسیار پرکاربرد و کاربردی است. چاپ افست می تواند در راستای اهداف مختلفی از یک کسب و کار مورد استفاده قرار بگیرد که این امر بسته به خواست صاحبان مشاغل تغییر می کند. مجموعه صنایع بسته بندی لمون پک همواره تمام تلاش خود را در راستای عرضه‌ی با کیفیت ترین محصولات در این حوزه انجام داده است. به همین جهت به روز ترین و پر قدرت ترین دستگاه های چاپ افست روز دنیا را در چاپخانه خود آورده است تا به کمک افراد متخصصی که در این راستا با این مجموعه همکاری می کنند، بتواند محصولاتی بی رقیب را روانه بازار کند. می توانید همین حالا با مشاورین ما تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلی و کامل تری را کسب کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!

امتیاز: 4.8 / 5. تعداد رای: 21

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *